Gluteeniton suolainen piirakkapohja
Valmistusaineet
1 kappaletta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1½ dl | vettä |
1½ tl | kuivahiivaa |
½ rkl | siirappia |
½ tl | suolaa |
1½ dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1½ dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta (esimerkiksi Pirkka) |
1 rkl | ruokaöljyä |
Lisää reilusti kädenlämpöinen eli 42-asteinen vesi kulhoon. Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleiden joukkoon ja lisää nesteeseen.
Lisää joukkoon siirappi, suola ja gluteeniton tumma jauhoseos ja lopuksi ruokaöljy.
Sekoita taikina tasaiseksi ja laita kohoamaan vedottomaan paikkaan leivinliinalla peitettynä noin 20 minuutiksi.
Voitele pyöreä, halkaisijaltaan noin 28 senttimetrin suuruinen piirakkavuoka margariinilla tai ruokaöljyllä. Kaada kohonnut taikina piirakkavuokaan ja taputtele se jauhotetulla kädellä tasaiseksi vuoan pohjalle ja reunoille.
Täytä haluamillasi täytteillä. Keliakialiiton verkkosivujen resepteistä löydät erilaisia suolaisen piirakan ohjeita.
Paista täytettyä piirakkaa uunissa 200 asteessa 30–45 minuuttia.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
3,19 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
0,48 g |
Hiilihydraatit: |
35,02 g |
Suola: | 1,01 g |
Annoksen hinta
1 kappaleen yhteensä on alle 1 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza
-
Arkiruokaa Gluteenittomat kalapuikot
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasviskiusaus
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton currykermaviilikastike