Gluteeniton suolainen piirakkapohja

Valmistusaineet

1 kappaletta

Määrä Ainesosa
1½ dl vettä
1½ tl kuivahiivaa
½ rkl siirappia
½ tl suolaa
1½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1½ dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta (esimerkiksi Pirkka)
1 rkl ruokaöljyä

Lisää reilusti kädenlämpöinen eli 42-asteinen vesi kulhoon. Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleiden joukkoon ja lisää nesteeseen.
Lisää joukkoon siirappi, suola ja gluteeniton tumma jauhoseos ja lopuksi ruokaöljy.

Sekoita taikina tasaiseksi ja laita kohoamaan vedottomaan paikkaan leivinliinalla peitettynä noin 20 minuutiksi.
Voitele pyöreä, halkaisijaltaan noin 28 senttimetrin suuruinen piirakkavuoka margariinilla tai ruokaöljyllä. Kaada kohonnut taikina piirakkavuokaan ja taputtele se jauhotetulla kädellä tasaiseksi vuoan pohjalle ja reunoille.

Täytä haluamillasi täytteillä. Keliakialiiton verkkosivujen resepteistä löydät erilaisia suolaisen piirakan ohjeita.
Paista täytettyä piirakkaa uunissa 200 asteessa 30–45 minuuttia.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

3,19 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

0,48 g

Hiilihydraatit:

35,02 g
Suola: 1,01 g


Annoksen hinta

1 kappaleen yhteensä on alle 1 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.