Gluteeniton valkosipulikastike

Valmistusaineet

4 annosta

Määrä Ainesosa
2 valkosipulinkynttä
200 g kevytkermaviiliä
1 tl sokeria
½ tl suolaa
⅓ tl mustapippurirouhetta

Kuori valkosipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioksi tai purista valkosipulipuristimella soseeksi. Lisää valkosipuli ja loput mausteet kermaviilin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Tarjoile tortillojen kanssa.

Vinkki: Sokerin voi korvata ruokalusikallisella hunajaa. Valkosipulin määrää voi lisätä tai vähentää oman maun mukaan.

Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto 
Kuva: Tuulamaria Lempiälä, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

5,59 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

3,34 g

Hiilihydraatit:

6,83 g
Suola: 1,52 g


Annoksen hinta

4 annoksen hinta yhteensä on alle 1 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.