Gluteenittomat haamumarengit

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
Koristeluun gluteenitonta tummaa suklaata

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.

Pursota valkuaisvaahdosta pieniä marenkeja pellille leivinpaperin päälle pellille. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kuumalla pellillä tai uunissa, jotta marengeista tulee rapeita. 

Sulata suklaa. Piirrä marengeille silmät sulatetulla suklaalla cocktailtikun kärjellä.  

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.