Gluteenittomat haamumarengit
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 | kananmunan valkuaista |
1 dl | sokeria |
Koristeluun | gluteenitonta tummaa suklaata |
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
Pursota valkuaisvaahdosta pieniä marenkeja pellille leivinpaperin päälle pellille. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kuumalla pellillä tai uunissa, jotta marengeista tulee rapeita.
Sulata suklaa. Piirrä marengeille silmät sulatetulla suklaalla cocktailtikun kärjellä.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton munakas mikrossa
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton siemennäkkäri
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton kvinoa-tabbouleh
-
Jälkiruoat Gluteenittomat puolukka-vaniljakierteet
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat kana-caesar wrapit