Gluteenittomat juustoiset kasvispihvit

Valmistusaineet

13 kappaletta

Määrä Ainesosa
8 dl vettä
200 g kuivattuja kikherneitä
2 dl kasvirasvakermaa, 15 % rasvaa
1 kananmuna
1 dl gluteenitonta korppujauhoa
½ tl mustapippurirouhetta
1¼ tl suolaa
1½ tl Herbes de provence - yrttimausteseosta
2 porkkanaa
½ kesäkurpitsa
1 sipuli
100 g raejuustoa
4 rkl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (esimerkiksi Semper)
ruokaöljyä paistamiseen

Mittaa vesi kattilaan ja lisää sinne kikherneet. Laita turpoamaan vuorokaudeksi jääkaappiin.

Kaada turvonneista kikherneistä ylimääräinen vesi pois siivilää apuna käyttäen. Huuhdo kikherneet siivilässä ja laita takaisin kattilaan. Lisää kattilaan noin litra kylmää vettä ja laita liedelle. Keitä kikherneitä 45 minuuttia. Kaada keittämisen jälkeen ylimääräinen vesi pois siivilää apuna käyttäen. Huuhtele herneitä kylmällä vedellä siivilässä ja siirrä takaisin kattilaan.

Ota sauvasekoitin ja soseuta kypsät kikherneet hienoksi kattilassa. Massa saa jäädä hieman rouheiseksi soseuttamisen jälkeen.

Mittaa toiseen astiaan korppujauho, kananmuna ja mausteet turpoamaan kasvirasvakerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi, ettei korppujauhoon jää paakkuja.

Kuori porkkanat ja huuhtele kesäkurpitsa. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsat raastinraudan karkealla puolella raasteeksi.

Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi.

Laita paistinpannu lämpenemään liedelle ja lisää ruokaöljy. Lisää kuumalle pannulle sipulikuutiot.
Paista miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia. Siirrä sivuun odottamaan murekemassaan lisäämistä.

Yhdistä kikhernesose ja kananmuna korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.

Lisää joukkoon kasvisraasteet, sipuli ja raejuusto, sekä lopuksi gluteeniton hieno jauhoseos ja sekoita murekemassa tasaiseksi.

Laita paistinpannu lämpenemään liedelle. Lisää kuumalle pannulle ruokaöljy. Nostele murekemassasta nokareita pannulle ja muotoile niistä pihvin muotoisia. Paista pihvejä molemmilta puolilta noin kolme minuuttia.

Tarvittaessa voit laittaa pihvit vielä uunivuoassa uuniin kypsymään 200 asteeseen noin 10 minuutiksi.

Vinkki: Pihveihin kannattaa vaihdella kasviksia satokauden mukaan. Porkkana on aina edullista vuodenajasta riippumatta. Kesäkurpitsan voi korvata esimerkiksi punajuurella, lantulla tai kyssäkaalilla.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

4,14 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

1,04 g

Hiilihydraatit:

11,14 g
Suola: 0,76 g


Annoksen hinta

13 kappaleen hinta yhteensä on alle 5 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.