Gluteenittomat kasvisohukaiset

Valmistusaineet

11 kappaletta

Määrä Ainesosa
Ohukaistaikinan valmistaminen
6 dl rasvatonta maitoa
1 tl suolaa
3 kananmunia
½ dl gluteenitonta perunakuitua (Pofiber)
2 ½ dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta (Pirkka)
50 g margariinia 60%, rasvaa (paistamiseen)
Täytteen valmistaminen
2 dl vihreitä linssejä
6 dl vettä
2 porkkanaa
½ punainen paprika
2 dl vihreitä papuja pakasteena
2 tl Herbes de provence -yrttimausteseosta
½ tl suolaa
⅓ tl mustapippurirouhetta
50 g maustamatonta tuorejuustoa, 15% rasvaa
50 g kermajuustoa, 17% rasvaa

Ohukaistaikinan valmistamienen

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki.
Vatkaa joukkoon neste, jauhot ja suola. Anna taikinan turvota mieluiten puoli tuntia ennen paistamista.
Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.

Täytteen valmistamisnen

Ota pakastimesta noin 2 dl papuja sulamaan.

Mittaa vesi kattilaan ja laita kattila liedelle lämpenemään. Huuhtele linssit ja lisää kiehuvaan veteen. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
Kaada ylimääräinen vesi pois ja siirrä sivuun odottamaan.

Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele paprika ja poista siitä siemenkota, suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa pavut pienemmiksi paloiksi.

Laita paistinpannu lämpenemään ja lisää siihen noin 1 rkl ruokaöljyä. Lisää pannulle porkkanat ja paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää pannulle paprikat ja pavut. Jatka paistamista noin 5–10 minuuttia.

Lisää joukkoon keitetyt linssit, mausteet ja tuorejuusto. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa mausteita oman maun mukaan.

Täytä ohukaiset täytteellä ja kääri rullalle. Laita rullat paistovuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.

Lisää ohukaisten päälle juustoraaste ja laita vielä uuniin 200 asteeseen 5–10 minuutiksi niin, että juusto saa kauniin ruskean värin.

Vinkki: Tuoreen paprikan voi korvata talviaikaan esimerkiksi pakastepaprikalla, herne-maissi-paprikalla tai jollain muulla mieleisellä kasviksella, joka on edullista kyseisenä vuodenaikana.
Letusta saa helposti laktoosittomia valitsemalla taikinaan laktoosittoman maidon ja paistamiseen laktoosittoman margariinin.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

4,30 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

1,47 g

Hiilihydraatit:

13,94 g
Suola: 0,75 g

Annoksen hinta

11 kappaleen hinta yhteensä on alle 5 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.