Gluteenittomat kasvisohukaiset
Valmistusaineet
11 kappaletta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Ohukaistaikinan valmistaminen | |
6 dl | rasvatonta maitoa |
1 tl | suolaa |
3 | kananmunia |
½ dl | gluteenitonta perunakuitua (Pofiber) |
2 ½ dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta (Pirkka) |
50 g | margariinia 60%, rasvaa (paistamiseen) |
Täytteen valmistaminen | |
2 dl | vihreitä linssejä |
6 dl | vettä |
2 | porkkanaa |
½ | punainen paprika |
2 dl | vihreitä papuja pakasteena |
2 tl | Herbes de provence -yrttimausteseosta |
½ tl | suolaa |
⅓ tl | mustapippurirouhetta |
50 g | maustamatonta tuorejuustoa, 15% rasvaa |
50 g | kermajuustoa, 17% rasvaa |
Ohukaistaikinan valmistamienen
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki.
Vatkaa joukkoon neste, jauhot ja suola. Anna taikinan turvota mieluiten puoli tuntia ennen paistamista.
Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.
Täytteen valmistamisnen
Ota pakastimesta noin 2 dl papuja sulamaan.
Mittaa vesi kattilaan ja laita kattila liedelle lämpenemään. Huuhtele linssit ja lisää kiehuvaan veteen. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
Kaada ylimääräinen vesi pois ja siirrä sivuun odottamaan.
Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele paprika ja poista siitä siemenkota, suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa pavut pienemmiksi paloiksi.
Laita paistinpannu lämpenemään ja lisää siihen noin 1 rkl ruokaöljyä. Lisää pannulle porkkanat ja paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää pannulle paprikat ja pavut. Jatka paistamista noin 5–10 minuuttia.
Lisää joukkoon keitetyt linssit, mausteet ja tuorejuusto. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa mausteita oman maun mukaan.
Täytä ohukaiset täytteellä ja kääri rullalle. Laita rullat paistovuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.
Lisää ohukaisten päälle juustoraaste ja laita vielä uuniin 200 asteeseen 5–10 minuutiksi niin, että juusto saa kauniin ruskean värin.
Vinkki: Tuoreen paprikan voi korvata talviaikaan esimerkiksi pakastepaprikalla, herne-maissi-paprikalla tai jollain muulla mieleisellä kasviksella, joka on edullista kyseisenä vuodenaikana.
Letusta saa helposti laktoosittomia valitsemalla taikinaan laktoosittoman maidon ja paistamiseen laktoosittoman margariinin.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
4,30 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
1,47 g |
Hiilihydraatit: |
13,94 g |
Suola: | 0,75 g |
Annoksen hinta
11 kappaleen hinta yhteensä on alle 5 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton ruskea kastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton panzanella
-
Arkiruokaa Gluteeniton kauratortillalettu
-
Arkiruokaa Gluteeniton one pot -pata broilerista
-
Arkiruokaa Gluteenittomat krutongit