Gluteenittomat kauralastut
Valmistusaineet
20 kappaletta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
100 g | margariinia, 60 % rasvaa |
1½ dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
3 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2 rkl | gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (esimerkiksi Pirkka) |
1 tl | leivinjauhetta |
1 | kananmuna |
Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet, vanilliinisokeri ja sokeri. Siirrä kattila levyltä. Sekoita gluteeniton jauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin ja lisää joukkoon kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna sen kiinteytyä noin 10 minuuttia.
Paista ensin koekakku, jotta näet, kuinka paljon taikina leviää pellille.
Jaa taikina kahdella lusikalla pieninä nokareina leivinpaperin päälle pellille. Yhdelle pellille voi laittaa kerrallaan 12 kauralastua, koska taikina leviää uunissa. Taikinasta tulee noin neljä pellillistä kauralastuja.
Kypsennä yksi pellillinen kerrallaan tasalämmöllä 200 asteessa noin 8 minuuttia.
Kypsät lastut ovat vaaleanruskeita. Nosta kypsät lastut pois kuumalta pelliltä.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
16,89 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
4,32 g |
Hiilihydraatit: |
49,95 g |
Suola: | 0,66 g |
Annoksen hinta
20 kappaleen hinta yhteensä on alle 1 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton ruskea kastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton panzanella
-
Arkiruokaa Gluteeniton kauratortillalettu
-
Arkiruokaa Gluteeniton one pot -pata broilerista
-
Arkiruokaa Gluteenittomat krutongit