Keliakiaviikon resepti: gluteenittomat täytetyt kesäkurpitsat
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 dl | gluteenittomia kaurajyviä tai täysjyväriisiä |
2 dl | vettä |
1/3 | gluteeniton kasvisliemikuutio |
2 dl | vettä |
1 rkl | ruokaöljyä |
½ | sipuli |
½ dl | soijarouhetta |
2/3 tl | suolaa |
1/3 tl | mustapippurirouhetta |
½ tl | paprikajauhetta |
½ tl | kuivattua basilikaa tai oreganoa |
1 ½ rkl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
½ dl | kasvirasvakermaa |
3–4 | kesäkurpitsaa |
2 | tomaattia |
50 g | kermajuustoa |
Lisää kaurajyvät tai täysjyväriisi kattilaan, jossa on 2 dl kiehuvaa vettä, ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna 2 dl vettä kattilassa tai mikroaaltouunissa ja sekoita liemikuutio veteen.
Hienonna sipuli.
Lisää paistinpannulle ensin ruokaöljy ja sitten hienonnettu sipuli, soijarouhe ja mausteet. Paista miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää joukkoon kasvisliemi kolmessa erässä välillä sekoittaen.
Yhdistä kypsät kaurajyvät ja soijarouheseos keskenään paistinpannulla. Ripottele pannulle jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kasvirasvakerma ja anna hautua vielä muutama minuutti.
Pese kesäkurpitsat ja leikkaa niistä kanta pois. Halkaise kesäkurpitsat ja koverra keskusta pois niin, että niistä tulee veneen näköisiä. Leikkaa kesäkurpitsan koverrettu osa pieniksi kuutioiksi ja lisää täytteen joukkoon pannulle. Aseta kesäkurpitsaveneet voideltuun vuokaan. Täytä kesäkurpitsat täytteellä.
Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja raasta juusto raasteeksi. Lisää viimeiseksi tomaattikuutiot ja juustoraaste. Paita 200-asteisessa uunissa keskiosassa noin 15–20 minuuttia.
Resepti: Sirpa Gylling
Kuva: Tuulamaria Lempiälä
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili sin carne linsseistä
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili con carne naudanliha
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili con carne broilerista
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileririisivuoka
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza