Gluteenittomat krutongit
Valmistusaineet
6 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
200 g | gluteenitonta leipää |
3 rkl | ruokaöljyä |
1 | valkosipulin kynsi |
1 tl | kuivattua basilikaa |
⅓ tl | suolaa (oman maun mukaan) |
Laita uuni lämpiämään tasalämmölle 175 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.
Sekoita ruokaöljy, hienonnettu valkosipuli, kuivattu basilika ja suola keskenään.
Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Sekoita öljymausteseos leipäkuutioiden joukkoon ja levitä kuutiot uunipellille.
Paahda uunin keskiosassa noin 10–15 minuuttia niin, että leipäkuutiot saavat kauniin ruskean värin.
Vinkki: Valmista krutonkeja leivistä, jotka ovat päässeet kuivahtamaan. Näin leipä ei mene hävikkiin.
Krutonkeja voi lisätä salaatteihin ja keittoihin. Ne tuovat hyvää kuitulisää gluteenittomaan ruokavalioon.
Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kuva: Tuulamaria Lempiälä, Keliakialiitto
Kokonaisrasva: | 9,07 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä | 1,26 g |
Hiilihydraatit: | 35,20 g |
Ravintokuitu: | 8,03 g |
Suola: | 1,65 |
Annoksen hinta
Tämän ohjeen kokonaishinta on alle 1,50 euroa (laskennassa käytetty kaupasta ostettua runsaskuituista viipale leipään). Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza
-
Arkiruokaa Gluteenittomat kalapuikot
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasviskiusaus
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton currykermaviilikastike