Gluteenittomat lohkoperunat
Valmistusaineet
4 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
9 | perunaa (yleisperuna, keltainen pussi) |
3 rkl | ruokaöljyä |
1 tl | paprikajauhetta |
½ tl | suolaa |
⅓ tl | mustapippurirouhetta |
1 tl | chilijauhetta |
Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 225 asteeseen.
Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen pitkittäin kahtia ja puolikkaat vielä pitkittäin lohkoksi. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa perunalohkojen kanssa.
Levitä perunalohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunin keskiosassa 35–40 minuuttia.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
0,94 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
0,16 g |
Hiilihydraatit: |
12,30 g |
Suola: | 0,48 g |
Annoksen hinta
4 annoksen hinta yhteensä on alle 1 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteenittomat tattarilesesämpylät
-
Arkiruokaa Gluteenittomat punajuurisämpylät
-
Arkiruokaa Gluteeniton makaronilaatikko
-
Arkiruokaa Gluteeniton lasagnette
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasvislasagnette