Gluteenittomat munkit

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
2 dl vettä
25 g hiivaa
2 tl psylliumkuorijauhetta
1 kananmuna
¾ dl sokeria
¾ tl suolaa
1-2 tl kardemummaa
75 g margariinia
5-5 ½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Paistamiseen öljyä
Pinnalle sokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia.  Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja jauhoista 3 dl. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja vatkaa vielä hetki.

Muotoile taikinasta tanko hyvin jauhotetulla pöydällä. Jaa yhteensä 20 osaan. Pyörittele palat pulliksi kämmenien välissä. Kohota hyvin leivinpaperin päällä pellillä noin 15 minuutin ajan.

Paina jauhotetulla sormella reikä pullien keskelle ja suurenna reikää varovasti sormin. Kuumenna öljy isossa padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Kokeile öljyn lämpötila pienellä taikinapalalla: rasva on tarpeeksi kuumaa, kun pala ruskistuu kauniin väriseksi noin minuutissa. Nostele varovasti rinkilöitä kuumaan öljyyn. Paista kullanruskeiksi ja nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyörittele lämpimät munkit sokerissa.

Vinkki! Valmista munkit nopeasti valmiista gluteenittomasta pullataikinasta (pakaste).

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.