Keliakiaviikon resepti: Gluteenittomat palsternakkasämpylät
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 | palsternakka |
2 dl | vettä |
1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
3 dl | vettä |
½ dl | ruokaöljyä |
1 rkl | siirappia |
1 tl | suolaa |
1 pss | kuivahiivaa |
4 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta (sisältää psylliumia) |
Kuori ja raasta palsternakka.
Valmista puuro: mittaa kaurahiutaleet ja 2 dl vettä mikroaaltouunin kestävälle lautaselle. Kypsennä täydellä teholla noin 3 minuuttia. Anna puuron jäähtyä.
Mittaa noin kolme desilitraa puuroa kulhoon. Lisää puuron joukkoon 3 dl reilusti kädenlämpöistä (42-asteinen) vettä. Lisää ruokaöljy, siirappi, suola ja raastettu palsternakka. Sekoita tasaiseksi.
Sekoita kuivahiiva 1 dl:aan tummaa jauhoseosta ja lisää seos joukkoon. Lisää loput tummasta jauhoseoksesta.
Nostele lusikalla taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille. Peitä sämpylät leivinliinalla ja laita vedottomaan paikkaan kohoamaan 20 minuutiksi. Paista 200-asteisessa uunissa keskiosassa noin 15–20 minuuttia.
Resepti: Sirpa Gylling
Kuva: Tuulamaria Lempiälä
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili sin carne linsseistä
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili con carne naudanliha
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili con carne broilerista
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileririisivuoka
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza