Gluteenittomat perunarieskat
Valmistusaineet
15 kappaletta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Annosmäärä 15 | |
500 g | perunasosetta |
½ dl | vettä |
⅔ tl | suolaa |
1 rkl | siirappia |
1 rkl | ruokaöljyä |
1 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper) |
Laita perunamuusi kulhoon. Lisää joukkoon vesi, siirappi, suola ja ruokaöljy.
Lisää lopuksi gluteeniton kaurajauho ja vaalea jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi.
Laita uuni lämpiämään tasalämmölle 225 asteeseen.
Laita leivinpaperi matalalle uunipelille. Nosta taikinasta ruokalusikalla nokareita pellille.
Taputtele jauhotetulla kädellä nokareet ohuiksi rieskoiksi. Laita rieskat paistumaan uunin keskiosaan 15–20 minuutiksi.
Vinkki: Perunarieskoja kannattaa valmistaa aina, jos perunamuusia on jäämässä jääkaappiin syömättä.
Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kuva: Heidi Hölsömäki, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
2 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
0,63 g |
Hiilihydraatit: |
24,28 g |
Kuitu: |
1,55 g |
Suola: | 0,88 g |
Annoksen hinta
15 kappaleen hinta yhteensä on alle 1,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteenittomat tattarilesesämpylät
-
Arkiruokaa Gluteenittomat punajuurisämpylät
-
Arkiruokaa Gluteeniton makaronilaatikko
-
Arkiruokaa Gluteenittomat lohkoperunat
-
Arkiruokaa Gluteeniton lasagnette