Gluteenittomat pinaattiletut

Valmistusaineet

4 annosta

Määrä Ainesosa
6 dl rasvatonta maitoa
3 kananmunaa
⅓ tl suolaa
1 tl sokeria
½ dl gluteenitonta perunakuitua
2 ½ dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta (esimerkiksi Pirkka)
150 g pinaattia pakasteena
2 rkl ruokaöljyä
¾ dl juoksevaa margariinia paistamiseen

Ota pinaatti sulamaan edellisenä päivänä jääkaappiin.
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, sulanut pinaatti, jauhot, ruokaöljy ja suola.
Anna taikinan turvota vähintään 30 minuuttia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi.

Pieniä lettuja taikinasta tulee noin 40 kappaletta ja isoja lettuja noin 10 kappaletta. Tarjoile puolukkahillon ja perunasoseen kanssa.

Vinkki: Letuista saa helposti maidottomia korvaamalla maidon gluteenittomalla kaura- tai soijajuomalla.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden
Kokonaisrasva: 5,44 g
Rasvasta tyydyttynyttä: 0,77 g
Hiilihydraatit: 13,18 g
Ravintokuitu: 1,86 g

Suola:

0,57 g

Annoksen hinta

Neljän annoksen hinta yhteensä on alle 2,70 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.