Gluteenittomat pinaattiletut
Valmistusaineet
4 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
6 dl | rasvatonta maitoa |
3 | kananmunaa |
⅓ tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
½ dl | gluteenitonta perunakuitua |
2 ½ dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta (esimerkiksi Pirkka) |
150 g | pinaattia pakasteena |
2 rkl | ruokaöljyä |
¾ dl | juoksevaa margariinia paistamiseen |
Ota pinaatti sulamaan edellisenä päivänä jääkaappiin.
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, sulanut pinaatti, jauhot, ruokaöljy ja suola.
Anna taikinan turvota vähintään 30 minuuttia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi.
Pieniä lettuja taikinasta tulee noin 40 kappaletta ja isoja lettuja noin 10 kappaletta. Tarjoile puolukkahillon ja perunasoseen kanssa.
Vinkki: Letuista saa helposti maidottomia korvaamalla maidon gluteenittomalla kaura- tai soijajuomalla.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva: | 5,44 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: | 0,77 g |
Hiilihydraatit: | 13,18 g |
Ravintokuitu: | 1,86 g |
Suola: |
0,57 g |
Annoksen hinta
Neljän annoksen hinta yhteensä on alle 2,70 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza
-
Arkiruokaa Gluteenittomat kalapuikot
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasviskiusaus
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton currykermaviilikastike