Gluteenittomat puolukka-vaniljakierteet 

Valmistusaineet

22 kappaletta

Määrä Ainesosa
2 x 450 g gluteeniton pullataikina (pakaste)
Täyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl maitorahkaa
2 rkl tomusokeria
200 g puolukoita (pakaste)
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoa
Voiteluun:
kananmunaa

Sulata pullataikina ohjeen mukaisesti. Kaulitse kumpikin taikina jauhotetulla alustalla noin 30 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi.

Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, maitorahka ja tomusokeri. Levitä täyte lusikan avulla kummallekin taikinalevylle. Sekoita pakastepuolukoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Ripottele puolukat täytteen päälle kummallekin levylle.

Kääri levyt rullalle. Leikkaa kummastakin rullasta 11 kiekkoa, paksuudeltaan noin 3 cm. Nosta kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle pellille tai paperisiin pullavuokiin. Anna kohota 30 minuuttia.

Voitele kierteet kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 12 minuuttia.

Vinkki! Jos haluat tehdä itse pullataikinan niin Keliakialiiton verkkosivuilta löytyy myös hyvä pullien resepti sekä video: keliakialiitto.fi/pulla

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.