Gluteenittomat puolukka-vaniljakierteet
Valmistusaineet
22 kappaletta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 x 450 g | gluteeniton pullataikina (pakaste) |
Täyte: | |
200 g | vaniljatuorejuustoa |
1 dl | maitorahkaa |
2 rkl | tomusokeria |
200 g | puolukoita (pakaste) |
2 rkl | sokeria |
1 rkl | perunajauhoa |
Voiteluun: | |
kananmunaa |
Sulata pullataikina ohjeen mukaisesti. Kaulitse kumpikin taikina jauhotetulla alustalla noin 30 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi.
Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, maitorahka ja tomusokeri. Levitä täyte lusikan avulla kummallekin taikinalevylle. Sekoita pakastepuolukoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Ripottele puolukat täytteen päälle kummallekin levylle.
Kääri levyt rullalle. Leikkaa kummastakin rullasta 11 kiekkoa, paksuudeltaan noin 3 cm. Nosta kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle pellille tai paperisiin pullavuokiin. Anna kohota 30 minuuttia.
Voitele kierteet kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 12 minuuttia.
Vinkki! Jos haluat tehdä itse pullataikinan niin Keliakialiiton verkkosivuilta löytyy myös hyvä pullien resepti sekä video: keliakialiitto.fi/pulla
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton munakas mikrossa
-
Jälkiruoat Gluteenittomat haamumarengit
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton kvinoa-tabbouleh
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat kana-caesar wrapit
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton siemennäkkäri