Gluteenittomat suolaiset amaranttivohvelit

Valmistusaineet

6 kappaletta

Määrä Ainesosa
3/4 dl amaranttijauhoa
3/4 dl gluteenitonta kaurajauhoa
3/4 dl hienoa vaaleaa riisijauhoa
1/2 dl tapiokatärkkelystä
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
ripaus jauhettua mustapippuria
2 kananmunaa
2 dl maitoa
3 rkl sulatettua voita tai margariinia
1 rkl sokeria

Mittaa kulhoon amaranttijauho, kaurajauho, riisijauho, tapiokatärkkelys, leivinjauhe, suola ja mustapippuri. Sekoita ainekset sekaisin.

Erottele kahteen kulhoon kananmunan valkuaiset ja keltuaiset.

Sekoita keltuaisten joukkoon maito ja sulatettu rasva.

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää joukkoon vähitellen sokeri. Vatkaa, kunnes vaahto saa kiiltoa (noin 1–2 minuutin ajan).

Lisää maitoseos kuiviin aineksiin ja vatkaa kunnes seos on tasainen. Kääntele varovasti valkuaisvaahto taikinaan. Älä sekoita liikaa.

Paista vohvelit kypsiksi ja rapeiksi vohveliraudalla.

Resepti: Miika Wynne-Ellis, kuva: Snixy Kitchen.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.