Gluteenittomat suolaiset amaranttivohvelit
Valmistusaineet
6 kappaletta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
3/4 dl | amaranttijauhoa |
3/4 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
3/4 dl | hienoa vaaleaa riisijauhoa |
1/2 dl | tapiokatärkkelystä |
2 tl | leivinjauhetta |
½ tl | suolaa |
ripaus | jauhettua mustapippuria |
2 | kananmunaa |
2 dl | maitoa |
3 rkl | sulatettua voita tai margariinia |
1 rkl | sokeria |
Mittaa kulhoon amaranttijauho, kaurajauho, riisijauho, tapiokatärkkelys, leivinjauhe, suola ja mustapippuri. Sekoita ainekset sekaisin.
Erottele kahteen kulhoon kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaisten joukkoon maito ja sulatettu rasva.
Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää joukkoon vähitellen sokeri. Vatkaa, kunnes vaahto saa kiiltoa (noin 1–2 minuutin ajan).
Lisää maitoseos kuiviin aineksiin ja vatkaa kunnes seos on tasainen. Kääntele varovasti valkuaisvaahto taikinaan. Älä sekoita liikaa.
Paista vohvelit kypsiksi ja rapeiksi vohveliraudalla.
Resepti: Miika Wynne-Ellis
Kuva: Snixy Kitchen