Gluteenittomat teff-leipäset
Valmistusaineet
10 kappaletta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
3 dl | maitoa |
25 g | hiivaa |
1 ½ tl | psylliumkuorijauhetta |
½ – 1 tl | suolaa |
2 rkl | pellavansiemeniä |
1 dl | hienoa riisijauhoa |
1 dl | teff-täysjyväjauhoa |
2 dl | tattarijauhoa |
25 g | sulatettua margariinia |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe. Anna turvota 10 minuuttia.
Lisää loput aineet vähitellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nostele lusikoiden avulla pieniä taikinakekoja leivinpaperin päälle pellille. Ripottele pinnalle teffjauhoa ja muotoile leipäsiksi jauhotetuin käsin. Kohota 15 minuuttia. Pistele leipäset haarukalla.
Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton siemennäkkäri
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton kvinoa-tabbouleh
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Muut leivät Gluteeniton focaccia
-
Jälkiruoat Gluteeniton marjamalja