Gluteenittomat teff-leipäset

Valmistusaineet

10 kappaletta

Määrä Ainesosa
3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 ½ tl psylliumkuorijauhetta
½ – 1 tl suolaa
2 rkl pellavansiemeniä
1 dl hienoa riisijauhoa 
1 dl teff-täysjyväjauhoa 
2 dl tattarijauhoa
25 g sulatettua margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe. Anna turvota 10 minuuttia.   

Lisää loput aineet vähitellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.    

Nostele lusikoiden avulla pieniä taikinakekoja leivinpaperin päälle pellille. Ripottele pinnalle teffjauhoa ja muotoile leipäsiksi jauhotetuin käsin.  Kohota 15 minuuttia. Pistele leipäset haarukalla.

Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.   

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.