Gluteenittomat tortillat broilerin jauhelihatäytteellä

Valmistusaineet

8 annosta

Määrä Ainesosa
Täytteen valmistaminen
1 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
200 g broilerin jauhelihaa
⅓ tl mustapippurirouhetta
⅓ tl chilijauhetta
⅓ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 valkosipulinkynsi
100 g kidneypapuja säilykkeenä
100 g säilyke- tai pakastemaissia
Tortillalettujen valmistaminen
2 dl vettä
1 tl psylliumkuorijauhetta
½ tl suolaa
2 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta (esimerkiksi Pirkka)
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
½ dl ruokaöljyä

Täytteen valmistaminen:
Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi.

Laita paistinpannu lämpenemään liedelle ja lisää siihen ruokaöljy.

Lisää kuumalle paistinpannulle kuutioitu sipuli ja paista miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia. Lisää joukkoon broilerinjauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää joukkoon mausteet, maissi ja pavut ja sekoita.

Jatka paistamista vielä noin viisi minuuttia, jotta tortillatäyte kuumenee kauttaaltaan.

Tarjoile kauratortillaletun, tuoreiden kasvisten, salsan ja valkosipulikastikkeen kanssa. Yhdestä ohjeesta tulee noin kahteen tortillaan täytteet henkeä kohti.

Tortillalettujen valmistaminen:
Ohjeesta tulee kaksi tortillaa yhtä henkilöä kohden.

Mittaa lämmin vesi kulhoon. Lisää veden joukkoon psylliuminkuorijauhe ja sekoita tasaiseksi. 
Anna turvota noin 10 minuuttia.
Lisää joukkoon jauhot ja ruokaöljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina kahdeksaan samankokoiseen osaan. Leikkaa leivinpaperista kaksi samankokoista noin 20 x 20 senttimetrin kokoista palaa.

Laita taikinapala toisen leivinpaperin päälle ja taputtele hieman litteämmäksi. Aseta toinen leivinpaperi taikinan päälle ja kauli taikinalettu kaulimella ohueksi. Poista päällimmäisenä ollut leivinpaperi letun päältä varovasti.

Laita paistinpannu lämpenemään liedelle. Kuomoa tortillalettu kuumalle paistinpannulle leivinpaperin avulla ja paista noin kaksi minuuttia molemmin puolin niin, että tortillalettu saa kauniin ruskean värin. Poista päällimmäinen leivinpaperi, kun lettu on kokonaan kosketuksissa paistinpannuun.

Tortillaletut kannattaa säilyttää paistamisen jälkeen tuorekelmulla suojatulla lautasella, koska gluteeniton tortillalettu kuivuu helposti.
 

Vinkki: Tarvittaessa valkosipulin voi jättää pois täytteestä. Sen voi korvata esimerkiksi lisäämällä chilin määrää, mikäli pidät mausteisemmasta ruuasta.
Jos lettuja tulee liikaa omaan tarpeeseen, kannattaa ne pakastaa toista kertaa varten. Letusta saa tehtyä esimerkiksi nopeita välipaloja valmistamalla niistä lämpimiä pikapizzoja tai quesadilloja.

Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto 
Kuva: Tuulamaria Lempiälä, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

2,85 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

0,55 g

Hiilihydraatit:

17,01 g
Suola: 1,10 g


Annoksen hinta

8 annoksen hinta yhteensä on alle 4 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.