Gluteenittomat mokkapalat (vegaaniset)
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
150 g | margariinia |
3 dl | sokeria |
¾ dl | maustamatonta soijajogurttia |
1 tl | vanilliinisokeria |
4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 ½ tl | leivinjauhetta |
1 tl | soodaa |
4 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
2 ¼ dl | soijamaitoa |
Kuorrute: | |
125 g | margariinia |
5 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
10 dl | tomusokeria |
1 dl | vahvaa kahvia |
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon soijajogurtti.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos margariini-sokerivaahtoon siivilän läpi muutamassa erässä vuorotellen soijamaidon kanssa. Käytä sekoittamiseen edelleen sähkövatkainta, mutta pienemmällä nopeudella.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10-15 minuuttia.
Kuorrutetta varten sulata margariini. Sekoita keskenään margariini, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seokseen vuorotellen tomusokeria siivilän läpi ja kahvia pienissä erissä. Sekoita ja tarkista, että kuorrutteesta tulee sopivan notkeaa.
Kuorrutteenkin voi sekoittaa sähkövatkaimella. Levitä kuorrute tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Kakut Gluteeniton mokkapalakakku
-
Muffinit ja kuppikakut Gluteenittomat mokkapalat jouluisella twistillä