Gluteeniton halloum-mansikkasalaattipiirakka
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 piirakkavuoallinen | |
Pohja: | |
125 g | maitorahkaa |
125 g | margariinia |
2 ½ dl | gluteenitonta karkeaa tai tummaa jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
Salaatti: | |
200 g | halloumia |
jääsalaattia | |
50 g | pinaatinlehtiä |
1 dl | mintunlehtiä |
2 dl | mansikoita |
pala | melonia |
Päälle: | |
1 dl | cashewpähkinöitä |
balsamicoa tai oliiviöljyä |
Sekoita kulhossa maitorahka ja margariini. Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos maitorahka-rasvaseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi.
Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Paloittele halloum ja paista palat kuumalla pannulla. Huuhdo jääsalaatti, pinaatinlehdet ja mintunlehdet. Revi jääsalaatti. Paloittele mansikat. Leikkaa meloni pieniksi kuutioiksi.
Lisää piirakkapohjan päälle kaikki salaatin ainekset. Ripottele cashewpähkinät päälle ja mausta halutessasi salaatti balsamicolla tai oliiviöljyllä.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Gluteenittomasti - Vuodenaikojen parhaat piirakat -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton vuohenjuustokakku
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton kookos-kuningatarpiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Helppo ja gluteeniton omenapiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton chorizo-vuohenjuustopiirakka
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki