Gluteenittomat inkivääri-salmiakkimuffinit
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 | kananmuna |
1 dl | sulatettua margariinia |
1 dl | sokeria |
2 dl | riisijauhoa |
1 tl | inkivääriä |
1 ½ tl | leivinjauhetta |
½ dl | maitoa |
Salmiakkikuorrute: | |
½ pss (á 169 g) | Hopeatoffee-makeisia |
½ dl | kuohukermaa |
1 ½ dl | tomusokeria |
Sekoita kananmuna, sulatettu margariini ja sokeri keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin (7-8 kpl). Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Laita toffeemakeiset ja kuohukerma kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes toffeet sulavat ja seos on tasaista. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Pursota muffinien päälle seittikuviot.
Vinkki! Voit käyttää myös valmista sokerikuorrutetta.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muffinit ja kuppikakut Gluteenittomat puolukka-valkosuklaamuffinit
-
Jälkiruoat Gluteenittomat haamumarengit
-
Jälkiruoat Gluteeniton rocky road Halloween-juhliin
-
Jälkiruoat Gluteenittomat toffee-punaherukkamuffinssit
-
Muffinit ja kuppikakut Gluteenittomat banaanimuffinit