Gluteeniton intialainen linssikeitto
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 rkl | öljyä |
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
1 tl | currya |
2 | porkkanaa |
2 tl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
7 dl | gluteenitonta kasvislientä |
2 dl | kuivia punaisia linssejä |
1 tlk (400 g) | tomaattimurskaa |
1 dl | kookosmaitoa tai ruokakermaa |
2 rkl | sitruunamehua |
2 tl | garam masala -mausteseosta |
½ tl | kurkumaa |
½ tl | suolaa |
¼ tl | mustapippuria |
Päälle: | |
1 dl | luonnonjogurttia |
tuoretta korianteria |
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi porkkanat. Huuhtele linssit siivilässä. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuliseosta ja currya hetki. Lisää porkkanat ja raastettu inkivääri. Lisää kasvisliemi ja linssit. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes linssit ovat kypsiä noin 10 minuuttia.
Lisää joukkoon tomaattimurska ja kookosmaito tai ruokakerma. Lisää sitruunamehu ja mausteet. Anna keiton vielä kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lusikoi jogurttia keiton päälle ja koristele hienonnetulla korianterilla.
Vinkki! Valmista keitto esikypsennetyistä säilykelinsseistä. Lisää kypsät linssit keittoon yhdessä tomaattimurskan ja kookosmaidon kanssa.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton linssi-kookoskeitto
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat vohvelit
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla