Gluteeniton jäädytetty Daim-kakku
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
2 | munaa |
2 dl | sokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
150 g | mantelijauhetta |
Täyte: | |
4 dl | kuohukermaa |
3 | keltuaista |
1 dl | sokeria |
2 kpl | Daim-suklaalevyä (tuplakoko à 56 g) |
Pinnalle: | |
50 g | mantelirouhetta |
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe mantelijauheeseen ja lisää mantelijauhe muna-sokerivaahtoon.
Kaada taikina voideltuun, mantelijauheella jauhotettuun irtopohjaiseen vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
Huom! Kypsänä tortun keskusta painuu reunoja alemmaksi, jolloin keskelle jää pesä täytettä varten.
Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja keltuaisvaahto.
Hienonna Daim-suklaalevyt pieniksi muruiksi ja sekoita täytteeseen.
Laita torttupohja irtopohjavuokaan takaisin. Kaada täyte pohjan päälle. Laita torttu muutamaksi tunniksi pakastimeen. Ota torttu pakastimesta noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.
Hapanleivästä Sacherkakkuun -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton sitruunakakku
-
Kakut Gluteeniton täytekakku- tai kääretorttupohja
-
Kakut Gluteeniton tiikerikakku
-
Kakut Gluteeniton suklainen marenkikakku
-
Kakut Gluteeniton suklaakakku (vegaaninen)