Gluteeniton jäätelökakku
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
150 g | gluteenittomia suklaakeksejä |
75 g | margariinia |
Täyte: | |
1 l | suklaajäätelöä |
1 l | vaniljajäätelöä |
Marjakastike: | |
3 dl | mustaherukoita, vadelmia tai mansikoita |
½ dl | sokeria |
Koristeeksi: | |
hedelmiä ja marjoja |
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle pohjan kokoinen pala. Hienonna keksit monitoimikoneella murusiksi ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele keksimurut irtopohjavuoan pohjalle.
Painele marjat siivilän läpi soseeksi ja mausta sokerilla.
Laita molemmat jäätelöt omaan kulhoon ja anna niiden hetki sulaa huoneenlämmössä. Vatkaa molemmat jäätelöt pehmeiksi sähkövatkaimella. Painele jäätelöt lusikalla kerroksittain pohjan päälle. Kaada pinnalle marjakastike.
Pakasta kakku ja kun se on kovettunut irrota kakku vuoasta ja koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä.
Vinkki: Käytä kakussa eri jäätelömakuja ja koristele vaihdellen esimerkiksi gluteenittomilla kekseillä tai vaahtokarkeilla.
Resepti: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Kuva: Studio Sami Helenius Oy
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton Charlotte Russe
-
Kakut Gluteeniton sitruunakakku
-
Kakut Gluteeniton suklaakakku (vegaaninen)
-
Jälkiruoat Gluteeniton, pähkinätön ja vegaaninen mango-passionraakakakku
-
Kakut Gluteeniton täytekakku- tai kääretorttupohja