Gluteeniton jouluinen tiramisu
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
noin 250 g | gluteenittomia piparkakkuja |
Täyte: | |
2 | kypsää persimonia |
4 | kananmunaa |
1 dl | sokeria |
500 g | mascarpone -tuorejuustoa |
1-2 tl | piparkakkumaustetta |
Kostutus: | |
1 dl | appelsiinimehua |
Pinnalle: | |
tummaa kaakaojauhetta |
Valmista täyte: leikkaa persimoneista kanta pois. Leikkaa persimonit pieniksi kuutioiksi.
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita tuorejuusto ja piparkakkumauste vaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot ja persimonikuutiot nuolijalla varovasti nostellen.
Kaada mehu syvälle lautaselle. Kasta piparkakut yksi kerrallaan mehuun. Asettele puolet pipareista vierekkäin vuokaan (noin 20 x 20 cm tai 3 l). Levitä puolet täytteestä piparien päälle. Asettele toinen piparikerros ja levitä loppu täyte.
Peitä vuoka ja anna tiramisun maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Siivilöi kaakaojauhetta pinnalle juuri ennen tarjoamista.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Jälkiruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Marjat pannulla
-
Jälkiruoat Gluteeniton uunijäätelö
-
Jälkiruoat Gluteenittomat tuulihatut
-
Kaupallinen yhteistyö Gluteeniton suklaakakku