Gluteeniton jouluinen vuokaleipä
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
5 dl | piimää |
1 dl | puolukkahilloa |
¾-1 dl | siirappia |
1 dl | sokerijuurikaskuitua hiutaleina |
1 dl | pellavansiemeniä |
1 tl | kokonaisia kuminoita |
1 tl | kokonaista fenkolia |
1 tl | suolaa |
2 tl | soodaa |
6 ½ dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Sekoita piimän joukkoon puolukkahillo ja siirappi. Yhdistä kuivat aineet hyvin keskenään ja sekoita ne piimäseoksen joukkoon. Täytä voideltu 2 litran leipävuoka taikinalla.
Paista 175-asteisessa uunissa 1 tunti 10 minuuttia.
Gluteenittomasti - Syötävän hyvää leipää -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muut leivät Gluteeniton jouluinen puolukkaleipä
-
Sämpylät Gluteenittomat pupusämpylät
-
Muut leivät Gluteenittomat omena-kaurarieskat
-
Leivät Gluteenittomat juustoteeleivät
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)