Gluteeniton joulumysli
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
5 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2 dl | erilaisia pähkinöitä rouhittuna |
1 dl | pellavansiemenrouhetta |
1 dl | auringonkukansiemeniä |
3 rkl | hunajaa |
3 rkl | öljyä |
2 tl | piparkakkumaustetta |
1 dl | rusinoita |
2 dl | kuivattuja karpaloita tai puolukoita |
Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin lukuun ottamatta piparkakkumaustetta, rusinoita ja kuivattuja marjoja.
Levitä seos leivinpaperin päälle pellille. Paahda seosta 200 -asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Sekoita muutaman kerran paahtamisen aikana. Jäähdytä ja sekoita joukkoon piparkakkumauste, rusinat ja marjat. Lusikoi mysli puhtaaseen purkkiin.
Vinkit! Voit korvata kaurahiutaleet samalla määrällä tattarihiutaleita.
Voit myös antaa joulumyslin lahjaksi; kokoa kuivat ainekset purkkiin kerroksittain.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat torttukupit
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutorttukierteet
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla