Gluteeniton juustokakkubrownie
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 uunivuoallinen | |
Pohja: | |
200 g | margariinia |
200 g | tummaa suklaata |
3 | kananmunaa |
3 dl | sokeria |
2 dl | riisijauhoa |
Juustokakkutäyte: | |
2 | kananmunaa |
500 g | mascarponea |
1 rkl | vanilliinisokeria |
1,5 dl | tomusokeria |
Koristeluun: | mansikoita, mustikoita, vadelmia, sitruunamelissaa |
Sulata margariini kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon. Ota kattila liedeltä ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna seoksen jäähtyä vähintään 5 minuuttia.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos joukkoon. Lisää riisijauhot joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Aseta leivinpaperi noin 20 x 35 cm kokoiseen uunivuokaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Tee juustokakkutäyte: Lisää täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Laita brownie jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. Koristele brownie marjoilla ja sitruunamelissalla.
Vinkki! Muista varmistaa suklaan gluteenittomuus.
Kuva ja ohje Marjo Jokinen. Ohje kirjasta Vuodenaikojen parhaat piirakat. Tilaa oma kirjasi verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton vuohenjuustokakku