Gluteenittomat kaneliässät
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
85 kpl | |
125 g | voita |
3 dl | sokeria |
3 | kananmunaa |
1 1/2 tl | kanelia |
1 tl | leivinjauhetta |
7 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Pinnalle: | |
3 rkl | sokeria |
2 tl | kanelia |
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Nosta taikina jääkaappiin ja anna jähmettyä muutama tunti.
Jaa taikina osiin ja kierittele taikinapaloista sormen paksuisia tankoja. Käytä tarvittaessa pieni määrä jauhoa. Leikkaa tangot noin 8 cm:n pätkiksi. Sekoita sokeri ja kaneli ja kaada seos laakealle vadille. Kierittele tankoja huolellisesti kanelisokeriseoksessa. Nosta leivinpaperin päälle pellille ja muotoile S-kirjaimen muotoon. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
Vinkki! Kaneliässät voi pakastaa. Ne säilyvät hyvin myös huoneenlämmössä tiiviissä, kannellisessa purkissa.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat blinit
-
Kakut Gluteeniton cookies-kakku
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat joulupiparit
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (rahkataikina)
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)