Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 rkl | öljyä |
2 l | suikaloituja kasviksia, esimerkiksi paprikaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa, sipulia, kiinankaalia, punakaalia |
2 tl | raastettua tuoretta inkivääriä TAI |
½ tl | jauhettua inkivääriä |
2 | valkosipulinkynttä |
noin 200 g | gluteenittomia riisinuudeleita |
vettä | |
1 dl | makeaa chilikastiketta |
½ dl | soijakastiketta |
Pinnalle: | suolapähkinöitä |
Leikkaa kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy wokkipannussa tai paistokasarissa. Lisää kasvikset, inkivääri ja valkosipulinkynnet. Kypsennä välillä sekoittaen 2–3 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet.
Valmista riisinuudelit ohjeen mukaan. Laita nuudelit isoon kulhoon. Keitä vesi kiehuvaksi ja kaada nuudelien päälle niin, että ne peittyvät. Anna hautua noin minuutin ajan välillä sekoittaen. Valuta nuudelit siivilässä ja lisää ne kasvisten joukkoon. Sekoita joukkoon makea chilikastike ja soijakastike. Kuumenna ja ripottele suolapähkinät pinnalle.
Vinkki! Voit valmistaa wokista ruokaisamman paistamalla wokkiin broilerin– tai porsaansuikaleita, katkarapuja, tofua tai kalaa.
Vinkki! Suosi gluteenittomia täysjyväriisinuudeleita.
Gluteenittomasti - Mitä syödään tänään -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteenittomat kesäkurpitsa-halloumipihvit
-
Pääruoat Gluteeniton bataatti-kookoscurry
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton kvinoa-tabbouleh
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit