Gluteeniton kasvisraastepiirakka
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
2 dl | tummaa jyttejauhoa |
2 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 tl | suolaa |
3 tl | leivinjauhetta |
200 g | margariinia |
1,5 prk (á 200 g) | kermaviiliä |
Täyte: | |
3 rkl | öljyä |
1,5 l | kasvisraastetta (porkkanaa, selleriä, palsternakkaa, paprikaa ja purjoa) |
3 dl | keitettyä riisiä |
1 prk (150 g) | ranskankermaa |
2 tl | oreganoa |
2 dl | juustoraastetta |
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle, tarvittaessa vedessä kastetuin käsin.
Hauduta kasvisraastetta öljyssä paistinpannulla noin 10 minuuttia. Sekoita haudutetut kasvikset, keitetty riisi, ranskankerma, oregano ja juustoraaste keskenään. Levitä täyteseos piirakkapohjalle ja painele täyte tasaiseksi lusikalla.
Paista piirakka 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Hapanleivästä sacherkakkuun -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton broileri-parsakaali-fetapiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton punajuuri-vuohenjuustopiirakka
-
Kakut Gluteeniton Charlotte Russe
-
Jälkiruoat Gluteeniton baklava
-
Muffinit ja kuppikakut Myllärin gluteeniton porkkanakakku