Gluteeniton kasvissosekeitto
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 l | vettä |
700 g | erilaisia tuoreita kasviksia, esim. sipulia, perunaa, porkkanaa, lanttua, purjoa, selleriä, palsternakkaa, kaalia |
1 | gluteeniton kasvisliemikuutio |
100 g | sulatejuustoa tai tuorejuustoa |
ripaus | mustapippurirouhetta |
kuivattuja yrttejä | |
erilaisia siemeniä, esim. auringonkukan- ja kurpitsasiemeniä |
Kuori ja paloittele kasvikset. Lisää kattilaan vesi, kasvikset ja liemikuutio. Keitä kypsäksi kannen alla 20–30 minuutin ajan niin, että kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatejuusto tai tuorejuusto. Kuumenna ja mausta. Ripottele pinnalle erilaisia siemeniä.
Valmista rapeat krutongit sosekeiton pinnalle! Leikkaa kuivahtanut leipä kahden sentin kokoisiksi paloiksi. Pyöräytä ne oliiviöljyssä ja mausta ripauksella suolaa. Paahda leipäkuutioita 200-asteisessa uunissa viisi minuuttia.
Vinkit!
- Voit valmistaa keiton nopeasti myös pakastekasviksista tai -juureksista.
- Voit käyttää juuston sijaan esimerkiksi ruoka-, soija- tai kookoskermaa, smetanaa tai ranskankermaa.
- Mausta valmis keitto esimerkiksi raejuustolla tai sinihomejuustolla tai sekoita keiton joukkoon raejuusto-pestoa.
- Muista tarkistaa tuorejuuston gluteenittomuus.
Resepti ja kuva Marjo Jokinen
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton kvinoa-tabbouleh
-
Arkiruokaa Gluteeniton broilerinjauhelihakeitto
-
Pääruoat Gluteeniton linssi-kookoskeitto
-
Pääruoat Gluteeniton lohi-nuudeliwokki
-
Pääruoat Gluteeniton liha-makaronilaatikko