Gluteeniton kaurainen kaalilaatikko
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
6 annosta | |
5 dl | vettä |
2 dl | Myllärin Kaura Ateriajyviä |
1/2 tl | suolaa |
1 kg | keräkaalia |
2 | sipulia |
2 rkl | voita tai rypsiöljyä |
400 g | jauhelihaa |
1/2 tl | suolaa |
1/2 tl | mustapippuria |
3/4 dl | siirappia |
1–2 tl | kuivattua meiramia, rosmariinia tai rakuunaa |
3 dl | vettä |
2 | kananmunaa |
Kiehauta vesi ja lisää kaurajyvät ja suola. Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia.
Leikkaa keräkaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi tai rypsiöljy paistokasarissa tai isossa kattilassa. Lisää jauheliha ja sipuli ja kääntele, kunnes jauheliha on kypsää. Mausta seos suolalla. Lisää joukkoon kaalisuikaleet ja kääntele, kunnes kaali alkaa pehmetä.
Kaada kypsät kaurajyvät muiden ainesten joukkoon. Rouhi joukkoon mustapippuria. Lisää vielä siirappi, kuivatut yrtit, vesi ja kananmunat hyvin sekoittaen. Laita seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin keskiritilätasolla n. 50 minuuttia tai kunnes kaali on sopivan pehmeää ja ylimääräinen neste haihtunut.
Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.
Vinkki! Jauhelihan tilalla voit käyttää myös erilaisia kasviproteiineja.
Kaupallinen yhteistyö: Helsingin Mylly
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton intialainen linssikeitto
-
Pääruoat Gluteeniton poke bowl
-
Kaupallinen yhteistyö Rouheiset gluteenittomat sämpylät
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton pinaattipiirakka
-
Kaupallinen yhteistyö Gluteeniton vaniljainen Muru-piirakka