Gluteeniton vohvelikakku
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
5 | vohvelia |
Vohvelitaikina: | |
2 | kananmunaa |
4 dl | maitoa |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2 tl | leivinjauhetta |
½ tl | suolaa |
1 rkl | sokeria |
50 g (½ dl) | sulatettua margariinia |
Mascarponevaahto: | |
250 g | mascarpone-tuorejuustoa |
4 dl | kuohukermaa |
½ dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
raastettua sitruunankuorta | |
Koristeluun: | tuoreita mansikoita mustikoita, vadelmia, karhunvatukoita |
Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita kulhossa keskenään kuivat ainekset ja lisää taikinaan sekoittaen. Lisää sulatettu margariini. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
Kuumenna vohvelirauta. Voitele tarvittaessa rasvalla. Paista taikinasta vohveliraudalla kullankeltaisia vohveleita. Anna vohveleiden jäähtyä.
Valmista vaahto: Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon kaikki muut ainekset.
Kokoa kakku: Kerrosta vohveleiden väliin vuorotellen vaahtoa ja erilaisia marjoja. Koristele kakku lopuksi marjoilla.
Vinkki! Voit käyttää gluteenittomien kaurahiutaleiden tilalla saman määrän tattarihiutaleita.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat suolaiset amaranttivohvelit
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat vohvelit