Gluteeniton Kinder-piirakka
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
3 dl | riisijauhoa |
2,5 dl | sokeria |
3 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
1,5 dl | vettä |
1,5 dl | margariinia sulatettuna |
2 | kananmunaa |
Voi-tuorejuustokreemi: | |
100 g | voita |
2 dl | tomusokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
50 g | maustamatonta tuorejuustoa |
Pinnalle: | |
200 g | maitosuklaata |
100 g | valkosuklaata |
suklaamunia (Kinder) |
Sekoita riisijauho, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää joukkoon kiehuva vesi ja sulatettu margariini. Anna seoksen hieman jäähtyä. Lisää kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 24 x 30 cm). Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin.
Valmista voi-tuorejuustokreemi: Vaahdota voi ja sokerit. Lisää tuorejuusto. Sekoita kreemi tasaiseksi. Levitä kreemi tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen pohjan päälle. Nosta piirakka jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.
Sulata maitosuklaa ja valkosuklaa erillisissä kulhoissa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaiden jäähtyä. Levitä maitosuklaa voikreemin päälle. Lusikoi valkosuklaa pieniksi kasoiksi maitosuklaan päälle. Pyöritä valkosuklaa cocktailtikulla marmorikuvioiksi. Koristele piirakka suklaamunilla.
Vinkki! Varmista, että suklaamunat ovat gluteenittomia.
Gluteenittomasti - Vuodenaikojen parhaat piirakat -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat donitsit uunissa
-
Jälkiruoat Gluteeniton Daim-piiras
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton chorizo-vuohenjuustopiirakka
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteeniton clafoutis-pannukakku