Gluteenittomat kookos-aprikoosipikkuleivät

Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
25 g | voita tai margariinia |
1 | kananmuna |
¾ dl | ruokokidesokeria tai hienoa sokeria |
100 g | kookoshiutaleita |
3 rkl | perunajauhoja |
noin 50 g | paistonkestävää aprikoosimarmeladia tai muuta paistonkestävää marmeladia |
Sulata rasva. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kookoshiutaleet, perunajauhot ja sulatettu rasva. Sekoita ainekset hyvin sekaisin. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Annostele leivinpaperin päälle lusikalla pieniä kekoja ja muovaa niihin öljytyn lusikan avulla tai kosteilla käsillä haluttu muoto.
Paina jokaisen keon keskelle pieni syvennys ja laita teelusikallinen marmeladia jokaisen pikkuleivän päälle. Paista pikkuleipiä 200- asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Vedä pikkuleivät pois pelliltä jäähtymään leivinpaperin avulla. Nostele tarjolle vasta jäähtyneinä.
Annosta on helppo suurentaa tarvittaessa.
Resepti: Kaisa Sillanpää
Vinkki: Ruokokidesokeri on kosteampaa kuin hieno sokeri ja tekee pikkuleivistä pehmeämpiä, mutta ohje onnistuu myös käyttämällä hienoa sokeria.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat mokkaleivokset
-
Muut leivät Gluteeniton jouluinen puolukkaleipä
-
Pääruoat Gluteeniton intialainen broilercurry
-
Kakut Gluteeniton jäätelökakku
-
Kakut Gluteeniton jäädytetty Daim-kakku