Gluteenittomat korvapuustit
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
3 dl | maitoa |
25 g | hiivaa |
2 tl | psylliumkuorijauhetta |
1 | kananmuna |
1 dl | sokeria |
1 tl | suolaa |
2 tl | kardemummaa |
75 g | margariinia tai voita |
noin 7 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Täyte | |
50 g | margariinia |
0,5 dl | sokeria |
kanelia | |
Voiteluun | kananmunaa |
Pinnalle | raesokeria |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja jauhoista 4 dl. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti.
Lisää loput jauhot ja sekoita käsin taikinaan.
Kauli taikina noin 35x40 cm:n kokoiseksi levyksi hyvin jauhotetulla alustalla. Voitele levy pehmeällä margariinilla ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
Kääri levy rullaksi. Leikkaa rullasta vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta 3 cm ja kapeammalta 1 ½ cm:n paksuisia.
Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä lähes pohjaan asti.
Kohota leivinpaperin päällä pellillä noin 30 minuutin ajan. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto