Gluteenittomat kuopaisusämpylät kotikaljasta
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
½ plo (0,375 dl) | gluteenitonta Tuoppi kotikaljaa (0,75 l) |
½ kpl (25g) | tuorehiivaa |
1 rkl | psylliumia |
2 tl | suolaa |
1½ dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2 rkl | rypsiöljyä |
3 dl | gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta |
3 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
Pinnalle: | |
rypsiöljyä | |
gluteenittomia kaurahiutaleita | |
ripaus | suolaa |
Kaupallinen yhteistyö Laihian Mallas Oy / Kymppi-Maukkaat Oy
2 tuntia valmistusaika
Kuohkeat gluteenittomat sämpylät valmistetaan kotikaljaan ja valmis taikina kuopaistaan taikinalastalla suoraan paistopellille. Helpot kuopaisusämpylät valmistuvat sotkematta käsiä lainkaan taikinaan!
Lämmitä kotikalja kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon murennettu tuorehiiva, psyllium, suola, kauraleseet ja rypsiöljy. Anna ainesten turvota vähintään 10 minuuttia ja lisää joukkoon jauhot. Vaivaa taikina yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla tasaiseksi taikinaksi. Kohota taikinaa noin 30 minuuttia.
Kuopaise taikinasta leipurin lastalla tai muulla lastalla kulhon reunaa vasten sämpylöitä ja laita puikulan muotoiset sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinalla peitettynä noin 15 minuuttia. Sipaise kuopaisusämpylöiden pintaan hieman öljyä, jotta sämpylöiden pinta rapeutuu uunissa. Lisää hieman kaurahiutaleita ja ripaus suolaa sämpylöiden pinnalle.
Paista kuopaisusämpylät 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Leivät Gluteenittomat täytetyt kauraneliöt
-
Muut leivät Gluteenittomat sämpylät
-
Muut leivät Gluteenittomat tummat leipäset
-
Sämpylät Gluteenittomat rouheiset juuressämpylät
-
Kaupallinen yhteistyö Rouheiset gluteenittomat sämpylät