Gluteenittomat laskiaistuulihatut
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Tuulihattutaikina: | |
2 ½ dl | vettä |
100 g | margariinia tai voita |
2 ½ dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
4 | kananmunaa |
Mantelitäyte: | |
150 -200 g | valmista mantelimassaa |
Sitruunakerma: | |
2 dl | kuohukermaa |
1 tlk (200 g) | maustettu rahka, sitruuna |
Pinnalle: | tomusokeria |
Kiehauta vesi ja margariini kattilassa. Lisää jauhot kerralla seokseen ja sekoita hyvin. Sekoita lastalla tai kauhalla, kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen pallo ja taikina irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.
Nosta taikinasta leivinpaperin päälle pellille pieniä kekoja kahden ruokalusikan avulla tai pursota haluamasi muotoon (18 kpl).
Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua paiston alkuvaiheessa, etteivät tuulihatut lässähdä. Anna tuulihattujen jäähtyä.
Halkaise jäähtyneet tuulihatut. Leikkaa mantelimassa ohuiksi viipaleiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää maustettu rahka joukkoon. Laita mantelimassaviipaleita pullien pohjaosien päälle ja lusikallinen sitruunavaahtoa niiden pinnalle. Nosta pullien yläosat päälle. Koristele tomusokerilla.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton vuohenjuustokakku