Gluteeniton nachopiirakka
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
1 piirakkavuoallinen | |
125 g | gluteenittomia maissilastuja (nacho chips) |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | juustoraastetta |
150 g | voita tai margariinia |
2 rkl | vettä |
Täyte: | |
1 rkl | öljyä |
2 | valkosipulin kynttä |
1 | sipuli |
400 g | jauhelihaa |
1 tl | suolaa |
2 tl | taco-mausteseosta |
½ dl | sweet chili -kastiketta |
½ | punainen paprika |
2 | kananmunaa |
2 dl | ruokakermaa |
½ dl | jalapenoviipaleita |
1 dl | juustoraastetta |
Pinnalle: | gluteenittomia maissilastuja |
Hienonna maissilastut monitoimikoneella. Yhdistä kulhossa maissilastumurska, jauhoseos ja juustoraaste. Nypi joukkoon voi tai margariini. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 27–28 cm) pohjalle ja reunoille.
Hienonna valkosipulin kynnet ja sipuli. Leikkaa paprika suikaleiksi. Paista paistinpannulla öljyssä jauheliha ja sipulit. Mausta suolalla, mausteseoksella ja sweet chili -kastikkeella. Lisää paprika. Levitä täyte piirakkapohjalle. Yhdistä keskenään kananmunat ja kerma. Kaada seos täytteen päälle vuokaan.
Lisää jalapenoviipaleet piirakan pinnalle ja ripottele lopuksi juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Koristele piirakka asettamalla maissilastuja pystyyn piirakan päälle.
Vinkki! Muista tarkistaa mausteseoksen ja sweet chili -kastikkeen gluteenittomuus.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Gluteenittomasti - Vuodenaikojen parhaat piirakat -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton vuohenjuustokakku