Gluteeniton linssi-kookoskeitto
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 rkl | öljyä |
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
3–4 kpl | porkkanaa |
1 tl | currya |
0,5 tl | juustokuminaa |
0,5 tl | jauhettua korianteria |
1 tl | jauhettua inkivääriä |
1 | gluteeniton kasvisliemikuutio |
1 l | vettä |
2,5 dl | punaisia linssejä |
1 prk (500 ml) | kookosmaitoa |
0,5 tl | suolaa |
Pinnalle: | tuoretta korianteria |
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Puolita porkkanat pituussuunnassa ja viipaloi ne. Kuullota mausteita hetki öljyssä kattilassa, mutta varo polttamasta niitä. Lisää sipulit, porkkanat, liemikuutio ja vesi. Huuhtele linssit siivilässä runsaalla vedellä ja lisää ne kattilaan. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Lisää lopuksi kookosmaito ja suola.
Koristele tuoreella korianterilla.
Resepti: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Kuva: Studio Sami Helenius Oy
Gluteenittomasti - Mitä syödään tänään? -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!