Gluteeniton lohi-nuudeliwokki
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 rkl | öljyä |
500 g | lohifileetä |
½ tl | suolaa |
250 g | kasvissuikaleita (pakaste) |
noin 150 g | gluteenittomia täysjyväriisinuudeleita |
vettä | |
1 dl | makeaa chilikastiketta |
2 rkl | soijakastiketta |
Pinnalle: | suolapähkinöitä |
Poista lohifileestä nahka ja kuutioi lohi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy wokkipannussa tai paistokasarissa. Lisää lohipalat, mausta suolalla ja paista lohipalat nopeasti. Siirrä lautaselle odottamaan.
Lisää pannulle kasvissuikaleet ja valkosipulinkynnet. Kypsennä välillä sekoittaen 2–3 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet.
Valmista riisinuudelit ohjeen mukaan. Laita nuudelit isoon kulhoon. Keitä vesi kiehuvaksi ja kaada nuudelien päälle niin, että ne peittyvät. Anna hautua kaksi minuuttia välillä sekoittaen. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä ja valuta vesi pois.
Lisää nuudelit kasvisten joukkoon. Sekoita joukkoon makea chilikastike ja soijakastike. Lisää lohipalat viimeisenä varovasti käännellen. Ripottele suolapähkinät pinnalle.
Vinkki! Voit käyttää lohen tilalla esimerkiksi broilerin- tai porsaansuikaleita, katkarapuja tai tofua.
Kuva ja resepti Marjo Jokinen
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton liha-makaronilaatikko
-
Arkiruokaa Gluteenittomat tattarilesesämpylät
-
Arkiruokaa Gluteenittomat punajuurisämpylät
-
Arkiruokaa Gluteeniton makaronilaatikko
-
Arkiruokaa Gluteenittomat lohkoperunat