Gluteenittomat maalaissämpylät yön yli
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 rkl | sokerijuurikashiutaleita |
2 rk | pellavansiemenrouhetta |
2 rkl | siemensekoitusta (auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, pinjansiemeniä) |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
3–3 ½ dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
1 ps | kuivahiivaa |
1 tl | suolaa |
4 dl | kylmää nestettä: maitoa ja/tai vettä |
½ dl | öljyä |
10–11 kpl
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kylmä neste ja öljy. Sekoita taikina kauhalla tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön ajaksi noin 12–14 tunniksi. Älä vaivaa tai sekoita taikinaa ylimääräistä, jotta kuohkeus säilyy.
Kauhaise taikina kahdella isolla lusikalla nokareiksi leivinpaperin päälle pellille. Muotoile sämpylöiksi veteen kastetuin käsin. Paista 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Maalaissämpylöiden taikinan voit sekoittaa jo illalla valmiiksi jääkaappiin. Paista rapeakuoriset sämpylät aamupalapöytään.
Julkaisimme sämpyläohjeen uusimmassa Gluteeniton elämä -lehdessä 4/2020, joka ilmestyi 8.10. Lehden ohjeessa oli mittavirhe, pahoittelemme. Tässä ohjeessa on oikea määrä gluteenitonta, karkeaa jauhoseosta (seos ei sisällä psylliumkuorijauhetta).
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton vuohenjuustokakku