Gluteenittomat maalaissämpylät yön yli

Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 rkl | sokerijuurikashiutaleita |
2 rk | pellavansiemenrouhetta |
2 rkl | siemensekoitusta (auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, pinjansiemeniä) |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
3–3 ½ dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
1 ps | kuivahiivaa |
1 tl | suolaa |
4 dl | kylmää nestettä: maitoa ja/tai vettä |
½ dl | öljyä |
10–11 kpl
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kylmä neste ja öljy. Sekoita taikina kauhalla tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön ajaksi noin 12–14 tunniksi. Älä vaivaa tai sekoita taikinaa ylimääräistä, jotta kuohkeus säilyy.
Kauhaise taikina kahdella isolla lusikalla nokareiksi leivinpaperin päälle pellille. Muotoile sämpylöiksi veteen kastetuin käsin. Paista 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Maalaissämpylöiden taikinan voit sekoittaa jo illalla valmiiksi jääkaappiin. Paista rapeakuoriset sämpylät aamupalapöytään.
Julkaisimme sämpyläohjeen uusimmassa Gluteeniton elämä -lehdessä 4/2020, joka ilmestyi 8.10. Lehden ohjeessa oli mittavirhe, pahoittelemme. Tässä ohjeessa on oikea määrä gluteenitonta, karkeaa jauhoseosta (seos ei sisällä psylliumkuorijauhetta).
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muut leivät Gluteenittomat mustikkanäkkärit
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Muffinit ja kuppikakut Gluteeniton mokkapalakääretorttu
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton nachopiirakka
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat laskiaistuulihatut