Gluteenittomat macaron-leivokset
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohjat: | |
3 | kananmunan valkuaista |
3 rkl | sokeria |
100 g | mantelijauhetta |
3 dl | tomusokeria |
jauhemaista elintarvikeväriä | |
Suklaatäyte: | |
100 g | taloussuklaata |
½ dl | vispi- tai kuohukerma |
½ tl | vaniljasokeria |
50 g | voita |
Sitruunatäyte: | |
3 | kananmunan keltuaista |
1 dl | sokeria |
1-2 | sitruunan kuori |
0,75 dl | sitruunamehua |
Leivoksia tulee reseptillä noin 24 kpl
Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään kulhossa ja siirrä odottamaan. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeri 1 rkl kerrallaan ja vatkaa vaahto kiiltäväksi. Lisää tomusokeri-mantelijauhoseos vaahtoon käännellen kumisella nuolijalla. Lisää mahdollinen väriaine puolessa välissä kääntelyä. Sekoita taikina tasaiseksi.
Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota halkaisijaltaan 3 cm:n nokareita leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä nokareet myös kahdella lusikalla. Pursotettuasi kopauta peltiä kevyesti muutaman kerran pöytäpintaa vasten. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen paistamista. Paista 150-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia.
Täytä jäähtyneet pohjat haluamallasi täytteellä.
Suklaatäytteen valmistus: Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä vielä pari minuuttia ja mausta vaniljasokerilla. Lisää jäähtyneeseen täytteeseen huoneenlämpöinen voi vatkaten.
Sitruunatäytteen valmistus: Sekoita kananmunan keltuaiset, sokeri ja sitruunan mehu kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kastikkeen vahvuista. Siirrä kattila liedeltä pois ja anna seoksen jäähtyä. Lisää huoneenlämpöinen voi vatkaten joukkoon.
Levitä haluamaasi täytettä pohjan sileälle puolelle ja paina kaksi pohjaa yhteen täytepuolet vastakkain. Täytetyt macaronsit säilyvät rapeina jääkaapissa vain päivän pari, joten niitä kannattaa pakastaa vierasvaraksi.
Vinkki! Voit käyttää perustomusokerin asemasta kaakaotomusokeria tai mansikanmakuista tomusokeria. Tällöin ei tarvitse lisätä erikseen elintarvikeväriä. Täytteeksi sopivat myös kiinteät hillot ja maustetut tuorejuustot
Gluteenittomasti - Kokkaa maailman makuja -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton Charlotte Russe
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton broileri-parsakaali-fetapiirakka
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat blinit
-
Jälkiruoat Gluteeniton baklava
-
Leivät Gluteenittomat bagelit