Gluteeniton mango-rahkakakku
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 | kypsä mango |
4 | kananmunaa |
1 1/4 dl | sokeria |
1 ½ dl | perunajauhoja |
1 tlk (250 g) | maitorahkaa |
2 rkl | limettimehua |
Koristeluun : | |
mangoa | |
mintunlehtiä |
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat ja jauhota gluteenittomilla (korppu)jauhoilla. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon perunajauhot, maitorahka ja limettimehu.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto taikinaan kevyesti käännellen. Kumoa taikina vuokaan. Nosta mangopalat taikinan päälle.
Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kakku kohoaa uunissa, mutta laskee hiukan uunista oton jälkeen. Koristele valmis kakku halutessasi mangopaloilla ja mintunlehdillä.
Resepti: Marika Ahonen
Kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton sitruunakakku
-
Kakut Gluteeniton Charlotte Russe
-
Jälkiruoat Gluteeniton, pähkinätön ja vegaaninen mango-passionraakakakku
-
Kakut Gluteeniton suklaakakku (vegaaninen)
-
Kakut Gluteeniton täytekakku- tai kääretorttupohja