Gluteeniton mansikkajuustokakku
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
75 g | margariinia |
200 g | gluteenittomia keksejä |
Täyte: | |
300 g | mansikoita |
4 kpl | liivatelehtiä |
½ dl | vettä |
1 ½ dl | sokeria |
4 dl | vispikermaa |
200 g | Philadelphia-juustoa |
200 g | mansikoita |
Koristeluun: | |
mansikoita | |
sitruunamelissan lehtiä |
Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm) pohjan kokoinen pyörylä leivinpaperista.
Jauha tai hienonna keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytettä. Pehmitä liivatteita 5–10 minuuttia kylmässä vedessä.
Soseuta mansikat ja sokeri keskenään soseeksi. Kuumenna ½ dl vettä, purista liivatelehdistä käsin vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Lisää liivateseos mansikkasoseen joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto mansikkasoseen joukkoon ja sekoita mukaan vatkattu kerma. Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi ja kääntele täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita kakku pakastimeen vähintään viideksi tunniksi.
Nosta kakku sulamaan noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton Charlotte Russe
-
Kakut Gluteeniton sitruunakakku
-
Kakut Gluteeniton suklaakakku (vegaaninen)
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton kurpitsa-juustokakku
-
Jälkiruoat Gluteeniton, pähkinätön ja vegaaninen mango-passionraakakakku