Gluteeniton mehevä hedelmäkakku
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
75 g | kuivattuja ananaspaloja |
75 g | kuivattuja papaijapaloja |
100 g | rusinoita |
1 dl | madeiraa, rommia tai glögijuomaa |
2,5 dl | sokeria |
250 g | margariinia |
5 | kananmunaa |
3,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
Kuorrutus: | |
3 dl | tomusokeria |
2-3 rkl | sitruunamehua tai vettä |
kuivattuja ananas- ja papaijapaloja |
Paloittele ananas- ja papaijapalat pieniksi kuutioiksi ja laita ne kulhoon rusinoiden kanssa. Kaada joukkoon madeiraa, rommia tai glögijuomaa. Anna hedelmien pehmentyä vähintään tunti.
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää pehmenneet hedelmät liemineen. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää jauhot taikinaan.
Voitele iso kakkuvuoka (2 l) tai kaksi pientä kakkuvuokaa ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla. Nostele kakkutaikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa alatasolla 60 minuuttia. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä.
Kakku kannattaa leipoa hyvissä ajoin, sillä maku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Säilytä viileässä.
Ennen tarjoilua kuorruta kakku sokerivesikuorrutuksella ja koristele kuivatuilla hedelmäpaloilla.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat blinit
-
Kakut Gluteeniton cookies-kakku
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat joulupiparit
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (rahkataikina)
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)