Gluteenittomat mokkaleivokset
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Taikina: | |
125 g | voita |
3½-4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | psylliumkuorijauhetta |
3 rkl | sokeria |
3 rkl | kermaa |
1 | kananmuna |
Täyte: | |
75 g | voita |
1 rkl | sokeria |
1 rkl | väkevää kahvia |
Kuorrute: | |
2 dl | tomusokeria |
1-1,5 rkl | väkevää kahvia |
Mittaa jauhot ja lisää joukkoon leivinjauhe ja psylliumkuorijauhe. Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhoseos murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sokeri, kerma ja kananmuna. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi, joka saa olla aika jäykkää. Taputtele taikina litteäksi ja laita kelmuun käärittynä tai muovipussissa jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi, jolloin sitä on helpompi kaulia.
Kauli jäähtynyt taikina jauhotetulla työpöydällä (käytä gluteenitonta jauhoseosta) levyksi.
Ota levystä pyöreällä muotilla ympyröitä tai sydänmuotilla pieniä sydämiä ja nosta varovasti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pikkuleipien määrä riippuu muottien koosta.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Nosta pikkuleivät paistamisen jälkeen heti pois pelliltä jäähtymään. Anna jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.
Valmista täyte: Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kahvi ja sekoita tasaiseksi.
Levitä täytettä puolelle pikkuleipäpohjista ja paina kansiosa päälle.
Kuorrutetta varten lisää kahvia vähän kerrallaan tomusokerin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Pursota pikkuleipien päälle.
Säilytä valmiit pikkuleivät kylmässä. Voit myös pakastaa ne. Täytetyt pikkuleivät säilyvät jääkaapissa muutaman viikon ja pakastimessa pari kuukautta. Tarjolle pikkuleivät kannattaa laittaa kylmänä, ettei täyte pursuile ulos.
Vinkki 1: Voit valmistaa taikinaa kerralla isomman erän ja pakastaa siitä osan pienissä erissä.
Vinkki 2: Voit leipoa pikkuleipäpohjia etukäteen ja täyttää ne tarjoilupäivää edeltävänä päivänä. Muista säilyttää pikkuleipäpohjat huoneenlämmössä, ilmatiiviissä rasiassa. Pohjat säilyvät hyvinä 2–3 viikkoa, pakastimessa muutaman kuukauden.
Resepti: Pirkko Holmi
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat kookos-aprikoosipikkuleivät
-
Kakut Gluteeniton Charlotte Russe
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton broileri-parsakaali-fetapiirakka
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat blinit
-
Jälkiruoat Gluteeniton baklava