Gluteeniton mokkapalakääretorttu
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja | |
4 | kananmunaa |
1 ½ dl | sokeria |
1 dl | perunajauhoja |
4 rkl | kaakaojauhetta |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
100 g | pehmeää margariinia |
6 dl | tomusokeria |
2 rkl | kaakaojauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
¼ tl | suolaa |
1 | keltuainen |
1–2 rkl | kuumaa, vahvaa kahvia |
Kuorrute | |
2 dl | tomusokeria |
1 rkl | kaakaojauhetta |
½–1 dl | kuumaa, vahvaa kahvia |
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
Kypsennä 225-asteiseisessa uunissa keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi varovasti, mutta jätä se levyn päälle jäähtymisen ajaksi.
Valmista täyte: Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon. Vatkaa seos kuohkeaksi. Levitä täytettä tasaisesti kakkulevylle ja kääri rullalle. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
Valmista kuorrute: Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja kuuma kahvi keskenään. Kuorrutteen tulee olla juoksevaa. Valuta kuorrutus kääretortun päälle. Koristele kääretorttu strösseleillä tai koristerakeilla.
Huom! Tarkista aina koristeiden gluteenittomuus!
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton vuohenjuustokakku