Gluteenittomat mokkapalat jouluisella twistillä
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
3 | kananmunaa |
2 ½ dl | sokeria |
4 dl | tattarijauhoja |
½ dl | kaakaojauhetta |
2 tl | piparkakkumaustetta |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vanilliinisokeria |
1 dl | kermaa |
1 ½ dl | sulatettua margariinia |
Kuorrutus: | |
½ dl | sulatettua margariinia |
1 dl | kuumaa vahvaa kahvia |
6 ½ dl | tomusokeria |
3 rkl | tummaa vahvaa kaakaojauhetta |
Pinnalle nonparelleja |
1 uunipellillinen
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman ja sulatetun margariinin kanssa muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 15 minuuttia.
Valmista kuorrutus: Sulata margariini kulhossa ja lisää joukkoon kuuma kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää sokeri-kaakaoseos joukkoon siivilän läpi ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Kuorrutteen tulee olla paksua, mutta juoksevaa. Levitä kuorrute pohjalle. Koristele nonparelleilla. Laita mokkapalat jääkaappiin ja leikkaa paloiksi jäähtyneenä.
Huom! Tarkista aina myös koristeiden gluteenittomuus.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat torttukupit
-
Pääruoat Gluteeniton sosekeitto porkkanalaatikosta
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat (vegaaniset)
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat lantturieskat lanttulaatikosta
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)