Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
200 g | leivontamargariinia |
3 dl | sokeria |
4 | kananmunaa |
1 tl | ksantaania |
½ tl | suolaa |
5 dl | teff-jauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
1 ½ dl | vettä |
Kuorrutus: | |
50 g | leivontamargariinia |
½ dl | kuumaa kahvia |
3 dl | tomusokeria |
2 rkl | kaakaojauhetta |
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat sekä ksantaani ja vatkaa seos kuohkeaksi. Lisää kuivat aineet sekä vesi ja sekoita.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja tasoita. Paista 175-asteissa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus: Sekoita margariini, kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneiden mokkapalojen päälle. Leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi.
Resepti: Virtasalmen Viljatuote Oy
Kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton Charlotte Russe
-
Pääruoat Gluteeniton bataatti-kookoscurry
-
Jälkiruoat Gluteeniton baklava
-
Muut leivät Gluteenittomat teff-leipäset
-
Jälkiruoat Gluteeniton pappilan hätävara